Beste tuinders,

In het nieuws heeft u vast al veel gehoord over de overlast van de eikenprocessierups.  Heel Nederland heeft er last van en de rups laat zich steeds in meer en grotere gebieden zien.

Helaas zijn ze inmiddels ook bij ons op het tuinpark gesignaleerd. De GGD is vorige week bij ons langs geweest en heeft ons laten weten dat het nu nog niet in stadium is dat het kwaad kan. Ons park staat vanuit de gemeente gepland voor volgende week om de diertjes te bestrijden. Helaas kon dit niet eerder omdat de bedrijven die het doen, het erg druk hebben momenteel.

Wij willen vragen aan de tuinders die bomen hebben gesignaleerd, of zij deze willen markeren met een lint, of streep of iets dergelijks. Er zijn al tuinders die een rondje gaan maken. Zo kunnen we elkaar een beetje helpen om de overlast te verminderen, dat als we weten waar de rupsen zich bevinden we eventueel via een andere weg ons over het tuinpark kunnen begeven.

Wij raden iedereen aan om bij symptomen van jeuk, bultjes en andere allergische reacties even een belletje te plegen naar de huisarts.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur