Op 20 augustus 2019 was Bert Kuit bestuurslid groen Bond van Volkstuinders bij ons op het tuinpark voor een rondleiding.

Hij wilde graag een globale indruk krijgen van het complex zodat we voorgedragen kunnen worden voor de lieveheersbeestjes stippen van het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren.

We begonnen met een rondje langs de pluktuin, de moestuinen, het orchideeën veldje, de singel, composthoop pilot, coniferenwal en paddenpoel.

Hij was erg gecharmeerd van het park en prijst wat er tot nu toe op het park is gedaan door o.a. de groengroep. Het blijft van belang dat er voldoende draagvlak is en dat we ons allemaal inzetten voor natuurlijk tuinieren.

Hij gaf o.a. het advies om nestkastjes te plaatsen en om een beheerplan te maken. Het zou goed zijn om een bezoek te brengen aan de Groote Braak, zij hebben al een beheerplan en dat kunnen we dan hergebruiken. Verder adviseert Bert om ons aan te sluiten bij andere initiatieven binnen het Brettengebied.

Het bestuur en de groengroep gaan met het advies aan de slag.

Het was een inspirerende avond. Graag horen we van de leden hoe we ervoor moeten zorgen dat er meer mensen betrokken worden. Wat vindt u belangrijk?

Meer informatie:

https://www.bondvanvolkstuinders.nl/commissies/bondstuincommissie-97-btc-97
https://tuinadviesamsterdam.nl/over-tuinadvies