Dit voorjaar zijn we begonnen met de aanleg van een pluktuin. De bedoeling van de pluktuin is om ons park wat gevarieerder te maken en tegelijk iets te bieden voor de buurt. Het bestuur heeft daarvoor het grasveld naast de Populierenlaan gekozen, zodat wandelaars geprikkeld worden om wat verder te lopen dan een rondje rond de vijver.

Er staan nu 12 fruitbomen in de tuin, frambozen- en bessenstruiken, aardbeien en verschillende tuinkruiden. De oogst van dit jaar is nog mager, maar we denken dat de meeste planten volgend jaar goed aangeslagen zijn. Iedereen mag in de pluktuin plukken, maar laat ook wat voor een ander over.

Tussen de bomen en perken moet een bloemenweide gaan ontstaan. Een begin is gemaakt, maar voorlopig overheerst het gras nog. Dat komt ook omdat de plek bij regen blijkt te veranderen in een zwembad, waardoor er het één en ander is verzopen. Maar dat gaat vanzelf goed komen als de bomen groeien en veel gaan drinken.

De eerste drie jaar blijft het hek staan, zodat de konijnen niet alles opeten. Als de planten goed zijn aangeslagen kan het hek weg en wordt de tuin dus gemakkelijk te bereiken. Voorlopig even gebruik maken van het toegangshek en dat goed sluiten als u weg gaat! Let op het hek opent naar binnen en is een beetje wankel.

Heeft u nog fruitplanten over? Wij zijn er blij mee, u kunt ze in de zwarte ton zetten. Als u wilt helpen bij de aanleg van de tuin: we gaan iedere laatste zondag van de maand van 1 tot 3 uur aan de slag. Vele handen maken licht werk, alle beetjes helpen.

LET OP. De pluktuin is in ontwikkeling en er staan nog planten die giftig zijn en die je dus niet moet eten. Pluk alleen van de bomen, struiken en planten waar een bordje bij staat.