Afgelopen najaar is begonnen met het aanleggen van een insectentuin op het eiland voor met name de wilde bijen.
Dit voorjaar werden diverse bijen- en hommels-minnende planten gekocht, gezaaid en uit eigen tuin overgeplant. Zaterdag, 7 september was het eiland van de Bretten voor de kantine toegankelijk, voor alle tuinders van- en bezoekers aan de tuin. Op het eiland, wat in de eerste plaats het eiland van de ganzen is en blijft (tijdens de broedperiode wordt er niet gewerkt op het eiland) hebben we diverse plantenperken aangelegd, een bijenhotel gemaakt en een zandhoeve gecreëerd voor de bijen en hommels die graag in het zand  nestelen. Graag verwelkomen we u volgend jaar weer om de vorderingen te komen bekijken, de rust op het eiland en wellicht bijen, hommels, vlinders en diverse zweefvliegen te bewonderen.