Mijn naam is José van Wijnen en ik ben aspirant lid van dit mooie tuinpark.

Sinds juni draai ik als vrijwilliger mee met het bestuur. De leden van het bestuur hebben me een heel seizoen laten zien wat er komt kijken bij het runnen van een volkstuinpark en me ook flink aan het werk gezet.

Naast de werkzaamheden voor het bestuur (administratie, vergaderingen, inschrijven aspiranten etc.) ben ik bij verschillende commissies gaan kijken en luisteren.

Ik heb meegelopen met de taxatiecommissie en ervaren dat die loopt als een goed geoliede machine.

De rondleiding van de GroenGroep voor Bert Kuit van de Bond heeft me laten zien hoe bijzonder en divers het park is.

Voor mijn eerste afspraak met CATO – oftewel Johan- had ik mij, natuurlijk!, verslapen…

Ook ben ik met andere tuinders bij bijeenkomsten geweest van de Bond en de gemeente (LabGreen); er staat van alles te gebeuren en te veranderen. Een hele uitdaging!

Èn ik heb een stukje van het eindfeest mee kunnen pikken. Dat deed me heel erg denken aan vroeger, de bruiloften en partijen van ooms en tantes in Noord: luidruchtig en iedereen aan het dansen.

De afgelopen maanden heb ik gezien hoe mensen zich inzetten voor hun tuin, het park en de vereniging. Dat is heel bijzonder en waardevol – het tuinpark en die verenigingsvorm. Vooral in deze tijd. Een vereniging waar iedereen alles zelf doet en alles samen doet.

Daar wil ik graag de komende jaren als bestuurslid een positieve bijdrage aan leveren.

Dank u wel.