Om de kortste dag van het jaar te vieren en te laten zien hoe spannend De Bretten is, was er op 21 december ‘De Bretten Verlicht’.

Georganiseerd vanuit het stadsdeel (projectteam De Bretten), in de kantine van het tuinpark. Na wat spannende momenten met de koffiemachine (doet ie het wel of niet, maar gelukkig toch wel), kon het feestje voortvarend van start.
We begonnen met het versieren van de lampionnen. Dat gebeurde met zelf gevouwen origami figuurtjes. Nog niet zo heel eenvoudig, zowel kinderen als volwassenen waren hard aan het werk. Gelukkig werd dit met veel enthousiasme door de begeleidster uitgelegd.
Na de workshop origami-vouwen, vond er buiten in het donker een lampionnenoptocht plaats met een spannend verhaal op de koptelefoon. Het was koud en gelukkig droog.
Binnen kon je luisteren naar een verhalenverteller die met een hoop expressie en muziek iedereen geboeid hield. Na de prachtige verhalen en spannende wandeltocht, kwam iedereen daarna weer samen in de kantine om af te sluiten met een welverdiende stevige soep. Het was een geslaagde middag waarbij zo rond de 50 gasten aanwezig zijn geweest.
Het stadsdeel en het tuinpark De Bretten werken in de toekomst graag weer samen!

Heidi de Boer