Lieve mensen van onze mooie tuin!

Mijn zus uit Brussel (en een vriendin) waren onlangs een paar dagen bij mij op bezoek. Natuurlijk wilden ze mijn tuin zien! Op een mooie zaterdag hingen we in mijn tuinstoelen, genietend van alles! Mijn prachtige plek, een goeie fles Chablis, lekkere hapjes. De druiven rijpten boven ons en de tomaten hingen als rode lantaarntjes naast ons. Mijn zus had zaden bij zich voor mij die afkomstig waren van de zadenbibliotheek uit Brussel. Verpakt in mooie zakjes met een afbeelding erop. Wanneer en waar te zaaien.

Bodembedekkers, bijenlokkers, rotsplantjes, eetbaar, zeldzaam en medicinaal. Geweldig!

In Brussel zijn er nu al 6 zadenbibliotheken! Je kunt er zaden “lenen” en zelf na de bloei weer zaden teruggeven! Geniaal toch! Ze geven ook tuin/oogsttips, er is tuinliteratuur verkrijgbaar en er worden workshops gegeven.

IK WIL🙂

Janine
(gele tuinbroek)
Huisje 114

Lees hier hoe een zadenbibliotheek werkt.