Geachte Raad

Mijn naam is Yvonne Cornelisse, een tuinder van de Tuinpark Bretten, ik spreek namens mijn medetuinders.

De krankzinnige verhoging van de gehuurde grond op de tuinparken en het algemeen groen, zijn op zijn Amsterdams gezegd schofterig en buiten proporties. De tuinhuisjes worden 6 maanden per jaar gebruikt, met uitzonderingen in de winter. Wij tuinders (en sommige al heel erg lang)zetten zich in voor het behoud van flora en fauna. De vrijwilligers die jaar en dag bezig zijn om het park zo netjes en schoon mogelijk te houden voor tuinders en buitenstanders.

Tuinders zijn in rep en roer dat hun oh zo geliefde tuintje straks niet meer te betalen is, vanwege een verhoging van zo’n 350 procent. Je zou haast denken dat het om een typ fout gaat.

Ik hoef U niet meer te vertellen wat een volkstuin voor mensen doet, zowel geestelijk als lichamelijk, de saamhorigheid die heerst op de tuin kunnen de meeste nog een puntje aan zuigen. Mensen die hun hele leven hard gewerkt hebben en nu met hun pensioentje kunnen genieten van hun tuintje.

Groen Links is dit wat jullie willen??????? Want als jullie dit doorzetten zullen er heel veel tuinders zijn die moeten vertrekken, omdat deze krankzinnige verhoging niet meer op te brengen is.

Groen Links is dit wat jullie werkelijk willen???? Weg groen, weg vossen, weg ransuilen, weg egels, weg konijntjes, weg insecten. Want de rijke yuppen die dan wel in aanmerking komen hebben er echt geen tijd voor om ons prachtige park te onderhouden, want geloof mij er gaan heel wat uurtjes inzitten om als vrijwilliger te tuinieren.

Dit is onbehoorlijk bestuur, en wij vragen U om dit te herzien naar een normale huurverhoging.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Cornelisse

En mede tuinders.