De gemeente wil samen met de regio Noord-Holland Zuid flinke stappen zetten wat betreft meer schone en duurzame energie. De basis hiervoor staat in de Regionale Energie Strategie (RES) en de RES Amsterdam.
Onderdeel hiervan zijn totaal 17 extra windmolens, waarvan er vooralsnog in het het zoekgebied Brettenzone/Sloterdijk in het Westelijk Havengebied 5 extra windmolens gepland zijn.
Hierop hebben inwoners en organisaties de afgelopen maanden kunnen reageren en is er een animatie gemaakt van hoe dat er ongeveer uit zou kunnen gaan zien. Zodra die reacties verwerkt zijn gaat de gemeente per zoekgebied de plannen samen met betrokkenen nader uitwerken. Wat dan zoals meespeelt zijn geluidsoverlast, het belang van vogels, slagschaduwen, Schiphol, helikopterroutes en hoe inwoners mee kunnen profiteren.
Voor wie meer wil weten: alle informatie is hier terug te lezen