Oproep vaste columnisten voor de De Brettenbode en aankondiging enquête
U heeft per mail een enquête over De Brettenbode ontvangen. Het verschijnen (digitaal of papier) van de Brettenbode hangt van de uitkomst van deze enquête af, dus het is van groot belang dat u deze invult en retourneert.
Oproep redacteuren

Ten tweede is gebleken dat De Brettenbode behoefte heeft aan een aantal redacteuren die per nummer korte stukjes leveren.Beste Tuinders van De Bretten,

Wij willen u hierbij van twee zaken op de hoogte stellen:

Ten eerste ontvangt u hierbij een enquête over De Brettenbode. Het verschijnen in digitale of papieren vorm van De Brettenbode hangt van de uitkomst van deze enquête af, dus het is van groot belang dat u deze invult en retourneert.
Ten tweede is gebleken dat De Brettenbode behoefte heeft aan een aantal redacteuren die per nummer korte stukjes leveren. Hieronder leest u meer over beide kwesties.

In 2020 maakten tuinders Josien en Philip met veel plezier een aantal nummers van De Brettenbode. Er was, door de verdubbeling van de redactie, tijd voor het verzamelen en van externe artikelen en wat meer ruimte voor het afnemen van een interview en het schrijven van een aantal artikelen. Samen met het bestuur werden de nummers geëvalueerd en werd tevens op een rij gezet hoe De Brettenbode er, idealiter, uit zou moeten zien. Daarnaast werd besloten een enquête te houden onder de tuinders, om te kijken of het überhaupt de moeite waard is om De Brettenbode in print te laten verschijnen.

Qua redactionele input (bij het produceren van vier nummers per jaar, wat de voorkeur van het bestuur heeft) zouden op zijn minst negen pagina’s gevuld moeten worden met input van tuinders. Wij zijn als redactie dan ook op zoek naar drie serieuze vaste leden die vier keer per jaar drie pagina’s willen vullen. Natuurlijk zijn meer redacteuren ook welkom, dan is wat zij moeten aanleveren ook minder qua aantal pagina’s. Om u een idee te geven: Op één pagina in De Brettenbode passen twee A4-tjes tekst. Dus per nummer zou een columnist/ redactielid zo’n vier A4tjes tekst en een aantal beelden moeten aanleveren om de drie pagina’s te kunnen vullen.

Kortom, vul de enquête in en meld u vooral aan als u denkt dat u op vaste basis redactionele input kunt leveren. Voor dat laatste hebben wij een aantal voorbeelden van thema’s voor rubrieken bedacht:
Tips en trucs voor op de tuin (boekje in Bestuurskamer?), Mijn laatste grote klus op de tuin, Wat mij is opgevallen dit seizoen, Verhalen uit de oude doos (‘weet je nog van toen?’), Mijn wens voor de toekomst van de Bretten is, Leuk verhaal/ avontuur op de tuin beleefd.
Maar u bent natuurlijk van harte welkom zelf een rubriek aan te dragen.

Wij zien uit naar de aanmeldingen en zullen u, uiteraard, op de hoogte houden van de komende ontwikkelingen.

Vriendelijke groeten,

Bestuur De Bretten & Redactie De Brettenbode