Inschrijven

Tuinpark De Bretten is een volkstuinvereniging; de leden houden van tuinieren en van recreëren in de natuur. Wij zijn lid van de bond voor volkstuinders en doen er veel aan om ons tuinpark tot een goede plek te maken voor mensen, dieren en planten. De Bretten is een publiek toegankelijk park, u bent van harte welkom om er te wandelen en te genieten van de natuur.

We zijn een echte vereniging, dat wil zeggen dat we samen ons tuinpark laten groeien en bloeien. Dit bestrijkt een heel scala aan activiteiten. Natuurlijk het onderhouden van onze eigen tuin. En gezamenlijk: het gemeenschappelijke groen, de gebouwen, het organiseren van activiteiten, het publiceren van de Brettenbode, de nieuwsbrief, de website, het bemannen van commissies en het bestuur. Al het werk is vrijwillig en alle leden zijn vrijwilligers.

De volkstuinparken in en rond Amsterdam zijn populair. De meeste parken hebben een wachtlijst voor het verkrijgen van een tuin, zo ook De Bretten. Het werkt als volgt:

  • Eerst wordt u aspirant lid van de bond van volkstuinders. Let op: De Bond van volkstuinders heeft op 12 juni het woonplaatsbeginsel aangenomen. Dit betekent dat aspirant leden die zich na 12 juni 2021 bij de Bond hebben ingeschreven alleen een tuin toegewezen krijgen wanneer ze in de gemeenten Amsterdam, Ouder-Amstel, Landsmeer of Almere wonen. Dit zijn de gemeenten waar de Bond van Volkstuinders tuinparken heeft.
  • Bent u ingeschreven bij de bond, dan kunt u zich op de wachtlijst van tuinpark De Bretten laten plaatsen. Hiervoor worden van april t/m september geregeld informatie- en inschrijfdagen georganiseerd.
  • Medio maart 2022 leest u op deze pagina hoe en wanneer u zich weer kunt inschrijven.

Neem de volgende documenten mee naar de informatie- en inschrijfochtend:

  1. Bewijs van inschrijving bij de bond  Bond van Volkstuinders over 2021
  2. Inschrijfformulier van De Bretten,  download het hier
  3. Een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort, rijbewijs)
  4. Pinpas voor het betalen van de eenmalige inschrijfkosten à € 25,00

Een introductieblad vindt u hier.
Zodra u aspirant lid bent, kunt u in principe intekenen op vrijgekomen huisjes. Hoe dat werkt kunt u  hier lezen.

De lijst van aspiranten vóór u is lang, houd dus rekening met een lange wachttijd!