Vanaf drie uur liepen de tuinders die zich hadden opgegeven voor de cursus de kantine binnen.
Paul introduceerde Redmer, de kok. Redmer gaf een korte uitleg over het verloop van de middag. Daarna nodigde hij iedereen uit om mee te gaan naar de keuken. Daar werden de taken verdeeld. Snijden, hakken, malen, kruiden, persen
Redmer gaf op zijn geheel eigen wijze bij elke stap uitleg.

 

Adja was bloedfanatiek vlees aan het malen.

Iedereen deed een deel van het proces.  
Charly had nog een speciale turkse kruidenmix meegenomen, waar hij ook worst mee wilde maken. Redmer vond dat een topplan. Al met al best hard en geconcentreerd werken. Worst maken   

Alleid nam de bardienst waar, want Paul was wel erg druk met randzaken en de vegan BBQ, veel groentjes.

Redmer en de tuinders maakten ondertussen maaltijdsalade, tomatensalade, tzatiki .

Rond een uur of zes gingen de barbecues aan.
Vanaf half zeven kwamen de tuinders die alleen wilden BBQen binnen. Alex , Henk en Charly gingen grillen.

Er waren drie soorten worst en die waren alle drie echt fantastisch gelukt en lekker.

Heel gezellig allemaal en vooral heel lekker.  Naast de vegans kwamen ook de overige tuinders aan hun trekken met gegrilde watermeloen, bloemkoolsteak, geblakerde paprika met courgete.

Henk liet me weten:

Hoi Paul, was leuk én leerzaam zaterdag 👍😁! Bedankt voor je organiseren en complimenten aan de kok! Hij deed het erg leuk en ik heb echt een hoop geleerd. Daarnaast hadden jullie erg lekker eten gemaakt. 

Zeker voor herhaling vatbaar. Dank aan alle deelnemers.